Werk je graag met je handen en hou je van machines en techniek? Kies dan voor deze intensieve opleiding tot Onderhoudstechnicus en leer instaan voor de goede werking van elektromechanische installaties.
In deze professionele opleiding leer je hoe je machines installeert, onderhoudt en herstelt. Hoe lokaliseer je een defect en hoe bepaal je de juiste technische oplossing? Jij bent vanaf nu de expert in dit knelpuntberoep! Naast concepten als frequentieregelaars, hydraulische onderdelen en signaliseringsapparatuur, is ook veiligheid erg belangrijk. Ook dat komt aan bod.
Opgelet: deze opleiding is inhoudelijk uitdagend; voorkennis of affiniteit met de sector en een basiskennis elektriciteit zijn wenselijk.
De ware kunst van onderhoudstechniek is om complexe problemen op te lossen op een eenvoudige en efficiënte manier.
startdataEmpty
De opleiding Onderhoudstechnicus bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens deze lessenreeks leer je van A tot Z hoe elektromechanische machines in elkaar zitten, hoe je ze installeert, aansluit en hoe je defecten oplost. In het overzicht met de startdata van de opleiding Onderhoudstechnicus vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.
Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een industrieel bedrijf in jouw buurt en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage ontdek je wat er allemaal komt kijken bij een job als Onderhoudstechnicus. Je leert de werkvloer van dichtbij kennen. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Onderhoudstechnicus.
Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je stage eindig voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.
Je legt een theoretisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Onderhoudstechnicus. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Onderhoudstechnicus. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.
cpTuitionFees
Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Onderhoudstechnicus bedraagt slechts 699.00 euro. Dit bedrag omvat de professionele begeleiding van een ervaren onderhoudstechnicus, het gebruik van de lokalen en het examen.
partPayInfoWithSchema
€450 | cpOnSubscribe |
€304.92 | beforeFirstLesson |
partPaySavings
Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.
Niet alleen de les is heel interessant, ook de verhalen en ervaringen van andere studenten hebben me geboeid. Je kan echt veel van elkaar leren tijdens een groepsles!
Ik werk al een tijdje als onderhoudstechnicus in een bekend productiebedrijf. Vroeger was alles echt mechanisch en was het electronische aspect iets voor experts. Dankzij deze opleiding heb ik weer expertise om de modernste machines op het werk te onderhouden en te laten draaien.
Heel boeiende opleiding! Ik heb meteen naar het secretariaat gebeld na de laatste les om te vragen welke andere technische lessen mooi aansluiten bij deze opleiding. Hopelijk heb ik dezelfde docent!